Intresserad ?

Är detta något som tilltalar dig, som värnar om Kristianstads stadskärna, hör gärna av dig. Allt för vår stad Kristianstad.
levandekristianstad@gmail.com

fredag 14 december 2018

Skånetrafiken stödjer C4 Shopping!

Busslinje 551 Kristianstad - Åhus går 3-6 gånger i timmen förbi C4 Shopping.

Varför skall då också busslinje 545 Osby-Kristianstad sträckning då förlängas ut till C4 Shopping, när det går att byta buss vid Kristianstad C, som alla bussresenärer får göra, och när dessutom många gånger Skåne Trafiken drar in hållplatser eller förkorta busslinjerna?

Är det inte att se som att Skånetrafiken stödjer ett privat externt köpcenter, vilket borde vara lagvidrigt??? 

Det t.o.m. sägs i radiointervjun, att resandet kan komma att öka till C4 Shopping m.a.o. behovet finns inte idag!


Lyssna på radioinlägget:




Skånetrafiken:
Busslinje 545: Nu kan du resa till C4 Shopping varje halvtimma på helgen mellan 11 och 18 istället för en gång i timmen. Tiderna är satta för att matcha öppettiderna på C4-shopping eftersom linjen är förlängd till shoppingområdet sedan augusti i år.

T.ex. opinionen mot förkortningen av busslinje 2 runt bostadsområdet Österäng:
KB: Enighet och ilska i möte om Österängbuss
Framför allt förlorad busslinga, men också förlorat bad och bankomat. När Hyresgästföreningen kallade till möte var det många som ventilerade ilska över förlorad service på Österäng.

Protesterna har varit höga och vida sedan Skånetrafiken sommaren 2013 beslutade att dra in slingan som stadsbussens linje två kör genom Österäng. Beslutet var att först låta bussen vända vid Österängsskolan, men en kompromisslösning var att bussen vänder vid en ny rondell som ska byggas utanför Sjögårdens förskola. De boende som har en bit att ta sig till vändplatsen är hänvisade till taxi.

KB: ”Vi får inga riktiga besked”
När Skånetrafikens tjänstemän har beslutat att dra in slingan på Österäng känner sig boende svikna av politikerna. De anser att politikerna borde ta ansvar för kollektivtrafiken, inte tjänstemännen. Österängslingan har utretts rejält och kompromisslösningen är bra. Men det är ingen fråga för kollektivtrafiknämnden, säger dess ordförande Mats Persson (FP).

De går med käpp och rullator. En del är över 80 år, känner sig ännu pigga och knatar med energi men utan brådska mot det som föreslagits bli ny vändhållplats för busslinje 2 på Österäng.

– Här, mittemot förskolan, ska det byggas. När vet vi inte, vi vet inte ens när bussen kommer att försvinna. Vi får inga riktiga besked, säger Laila Eisner.

De bor mitt på Österäng, hon och maken Alois, och säger att för deras del spelar det ingen roll. Men de tänker på alla andra. De som har svårt att gå, funktionshindrade, äldre.


KB: Reaktion mot den planerade nedläggningen av slingan av stadsbusslinje 2 som går runt Österängområdet.
Boende på Österäng åker dagligen med Skånetrafikens linje 2 till och från skolan, jobbet eller till buss- och tågstationen för pendling till jobb inom Kristianstads kommun eller till andra kommuner. Alla är beroende av att transporten fungerar och att bussen kommer i tid!

Att ta borthållplatser runt Österängområdet nära hemmet, kommer att ställa till problem för de som har svårt att ordna transport in till centrum. Rullstolsburna, föräldrar med barnvagn och personer med rollator är ofta passagerare i 2:ans buss. Det behövs inte färre bussturer till Österäng, det behövs fler!

Fler negativa bussförändringar:  Indragen busslinje Kristianstad

Här kan du svara vad tycker om:
"Skånetrafiken kör Osby bussen till C4 Shopping"?


___________________________  
Bloggen Levande Kristianstad är placerad i Kristianstad bloggkartan.se

Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , ,
Powered by Disqus

Sprid gärna detta inlägg till dina vänner och bekanta allt för Kristianstads bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du är välkommen att skriva en kommenterar om vad du tycker om ovanstående inlägg.